top of page
ISS_36268_00041.jpg

Bewegend leren

Bewegend leren is erg belangrijk bij mij in de praktijk. Niet alleen om het leren leuker en interactiever te maken, maar zeker ook omdat je brein dan meer informatie op kan nemen.

 

 

Daarnaast geeft je lichaam ook heel veel signalen en is het fijn als je deze beter kunt interpreteren. Want wiebel je altijd met je voeten of alleen als je zenuwachtig bent of juist als je je beter wilt concentreren.

Bij het leren wordt het hoofd nog te vaak losgekoppeld van de rest van het lijf. Met hoe meer zintuigen we aan de slag gaan, hoe beter de lesstof beklijft. En we er dus een beroep op kunnen doen wanneer we het nodig hebben. Iets weten wil nog niet zeggen dat je het ook kan toepassen.

Ook is herhaling heel erg belangrijk bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. In je hoofd ontstaat een nieuwe pad wanneer je iets nieuws leert. Wil je dat je dit steeds makkelijker toe kan passen, dan moet je dit pad sterker maken en dat gebeurt wanneer je blijft oefenen. Iets wat in het begin lastig was, zal zo steeds een beetje makkelijker gaan. Maar het herhalen van bijvoorbeeld tafeltjes of spellingsregels kan ook soms ook saai worden, met bewegend leren houden we dit leuk!

bottom of page