top of page
Martje van Deelen_edited.jpg

Hé hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website!

Voorstellen

Onderwijs

In het onderwijs worden de uitdagingen steeds groter. Middels het passend onderwijs kunnen we kinderen steeds meer bieden. Ik word regelmatig ingezet door het samenwerkingsverband Stromenland om ook op de basisscholen in de regio kinderen te ondersteunen. Deze hulpvragen zijn te vergelijken met die van de leerlingen in mijn praktijk. Leerlingen die vastlopen op een specifiek vak, met leerstrategieën, het omgaan met andere kinderen, zich houden aan afspraken en regels, motivatie, taakaanpak en/of uitdagingen in het onderwijs ervaren door of ten gevolgen van een leer- of ontwikkelingsuitdaging zoals; dyslexie, dyscalculie, DCD, AD(H)D, autisme en/of medische problemen te denken aan NAH en epilepsie.

Samen met de leerkrachten en intern begeleiders werk ik samen zodat de leerling weer met plezier kan leren en zich kan ontwikkelen.

 

Dit zijn mijn drijfveren

Ik ben vanaf mijn 18de druk met persoonlijke ontwikkeling en daag mezelf steeds weer uit om het beste uit mezelf te halen. In al de boeken, cursussen en opleidingen kwam ik dingen tegen waarbij ik me verbaasde dat we leerlingen dit niet standaard leren op school. Hoe fijn is het om te weten dat er achter elk gedrag een gevoel ligt en dat daaronder weer een behoefte ligt. Dat emoties er mogen zijn en hoe je deze kunt uiten zonder jezelf of een ander pijn te doen.

We leren kinderen rekenen, taal en lezen, maar hoe je leert leren of waarom je die dingen moet leren vergeten we vaak.Bij veel kinderen gaat het leren vanzelf maar niet bij iedereen en dan is het fijn als je eventjes een steuntje in de rug kunt krijgen. Iemand die je vaardigheden aanleert zodat je het daarna weer zelf kan. Want dat is altijd het doel, dat de leerling het weer zelf kan.

 

Nu ook voor volwassenen

Ik vind persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. We staan allemaal op deze wereld om er het beste van te maken en het leren stopt niet als je je diploma in handen krijgt. Dat wil niet zeggen dat het leven altijd één groot feest is. Het kan zijn dat je door een moeilijkere periode gaat en wel wat hulp kan gebruiken. Ikzelf heb deze periodes ook zeker gehad en zal vast nog meer uitdagingen tegenkomen in het leven. 

 

Het heeft mij ontzettend geholpen om samen met iemand aan de slag te gaan en zo tot nieuwe inzichten te komen. Sinds 2022 ben ik gecertificeerd NLP life coach. Wanneer je als volwassenen nieuwe vaardigheden aan wilt leren en/of problemen die je ervaart het hoofd wil bieden, zul je vaak eerst tot nieuwe inzichten moeten komen. En daar help ik je graag mee!

bottom of page